In de discussie rond de lelijkheid van de dames wandelbroek werd als alternatief het wandelrokje genoemd. Ik ben inmiddels een echte fan van het wandelrokje. Ik heb er meerdere en kan mijzelf ondertussen wel expert-wandelrokjes noemen. Wat wil je weten? De voordelen van het wandelrokje? Ik noem je er vier en maak je graag net zo enthousiast als ik ben.

Voordelen van het wandelrokje

1. Je ziet er goed uit met een wandelrokje

Ja, het ziet er goed uit. Vrouwen hebben een lichaam om een rok te dragen. Of je dik of dun bent, of iets daar tussenin, een rok staat goed. Het is minder kritisch dan bijvoorbeeld de korte broek waarin je elke lichaamshobbel/bobbel afgetekend ziet. Het rokje strijkt het glad. Er zijn echt hele leuke wandelrokjes te koop. Kijk bijvoorbeeld eens bij Bever, die heeft een uitgebreide collectie outdoorrokjes en -jurken. Maar je kunt ook zoeken bij tennisrokjes of hardlooprokjes. Er is echt genoeg te vinden in allerlei stijlen.

2. Het past iedereen

Zoals gezegd; of je nu dik, dun of iets daar tussenin bent, elke vrouw past in een rokje. Dat kunnen we niet zeggen van de wandelbroeken. Veel vrouwen klagen over die pasvormen. Te breed in het middel. Te lange of juist te korte pijpen. Veel te strak rond de bovenbenen. De pasvorm van een broek luistert nu eenmaal nauwer dan die van een rokje. Met een beetje handigheid maak je zelf een goed passend rokje. Dat kan niet echt moeilijk zijn en is nog voordelig ook.

3. Wandelrokjes voor alle weersoorten

Een wandelrokje klinkt alsof het rokjesdag geweest moet zijn en de zon al flink meedoet, voordat je hem aankan. Maar dat is helemaal niet waar. Ik heb gemerkt dat het dragen van een wandelrokje op minder goede dagen ook heel goed kan. In de winter zijn dat bijvoorbeeld modellen van dikkere stof met daaronder een thermopanty. Super comfortabel. Naarmate het weer beter wordt, wordt de panty dunner. Tot hij helemaal uit kan.

4. Praktisch

Je wandelrokje kan zo praktisch zijn als je maar wilt. Ze zijn te koop in alle warmte categorieën; van doorgestikt dons (ik verzin dit niet) tot luchtig polyester. Je kunt ze krijgen met en zonder zakken en er zijn zelfs rokjes die insectenwerend zijn en UV stralen tegenhouden.
De outdoor wandelrokjes zijn over het algemeen van sneldrogend materiaal. De panty of legging die je eronder draagt droogt nog sneller dan een broek ooit kan.
Houd er overigens wel rekening mee dat je panty liever geen voeten moet hebben. Fijner is het om met goede wandelsokken in je schoenen te lopen.

Nadelen van het wandelrokje

Een nadeel van een wandelrokje kan misschien zijn dat het wat zweterig kan worden en je bovenbenen tegen elkaar schuren. Dat moet niet. Een heel aantal wandelrokjes hebben daarom een ingenaaid binnenbroekje met pijpjes. Dat voorkomt het schuren en maakt ook dat je er vrijer in kunt bewegen. Je kunt er natuurlijk ook een kort hardloopbroekje (short tight) onder aan trekken. Zelf trek ik onder mijn wandelrokjes waar geen binnenbroekje in zit, een biker van de Hema aan; een super lekker broekje voor eronder. De pijpen kruipen niet op en het zit ook niet strak of benauwd.
Er zijn dus wandelrokjes met en zonder binnenbroekje. Welke kiezen? Die laatste optie is misschien nog wel het beste, want een wandelrokje zonder binnenbroekje laat je de keus om er een tight (kort , 3/4de of lang), legging of thermopanty of helemaal niets onder aan te trekken. Nou ja, niets…. Ik bedoel… juist ja.

Shoptips:

In de ban van het wandelrokje ben ik heerlijk op zoek geweest naar allerlei soorten wandelrokjes in verschillende webshops. Ik kan je er een aantal aanbevelen:

Θ Bij Bever hebben ze een grote collectie outdoor rokjes:
Θ Bij Decathlon zie je dat er ook leuke goedkope rokjes zijn.
Θ Bergfreunde heeft een grote collectie wandelrokjes en -jurken.
Θ Zomer- en winterrokken en jurken bij Jack Wolfskin.

Wandelvrouw zwaluw