Wandelgidsen brengen mij op leuke ideeën. Want waar begin je te wandelen in Flevoland? In deze provincie moet het allemaal opnieuw uitgevonden worden. Dat doet mij denken aan het Pionierspad, een LAW die dwars door deze provincie loopt. Die is recent helemaal aangepast. De nieuwe gids is nog niet klaar (ik hou het voor je in de gaten). Voorlopig is de route nog alleen digitaal beschikbaar via de website van Wandelnet. Download de route hier.

Boekentips wandelen in Flevoland

wandelgids pionierspad

LAW-gids – Pionierspad

Ontdek Flevoland met het Pionierspad! Wandel op de bodem van de voormalige Zuiderzee en beleef dit unieke gebied nu nog beter met de nieuwe toevoegingen: boeiende podcasts, inspirerende video%u2019s en zes extra dagwandelingen. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de jongste provincie van Nederland.
Het Pionierspad (208 km) loopt van Steenwijk naar Muiden en is op te splitsen in elf kleinere etappes. Zo kun je er een meerdaagse tocht van maken. Na een schilderachtige start door de waterrijke Wieden in Overijssel leidt dit Lange-Afstand-Wandelpad je grotendeels over land dat tachtig jaar geleden nog niet eens bestond. Een wandeltocht door bossen en moerassen, afgewisseld door vergezichten over oneindig laagland. De hele route is door vrijwilligers van Wandelnet in beide richtingen met wit-rode markering bewegwijzerd.

wandelen naar het hart van Flevoland - wandelgids

Wandelen naar het hart van Flevoland

Auteurs: Maarten Metz en Lourens Vellinga

Deze wandelgids laat je alle hoeken van de polder zien. Routes langs en door dorpen, steden, bossen, dijken, vaarten, sloten en veel van de land-art kunstobjecten, die Flevoland rijk is. ‘Wandelen naar het hart van Flevoland’ bewijst bovendien dat ons volgebouwde Nederland nog leeg genoeg is om tijdens schier oneindige wandelingen weer helemaal tot je zelf te komen.

Maarten Metz en Lourens Vellinga kunnen het weten. Al meer dan 20 jaar wandelen zij jaarlijks een aantal keren door Flevoland. Zij worden op hun uitstapjes naar het Nieuwe Land steevast vergezeld door een grote schare trouwe meelopers.

Wandelen buiten de binnenstad van Almere

Auteurs: Mari Smits

Met deze gids rekent Mari Smits af met alle vooroordelen over Almere. In tien wandelingen logenstraft deze polderaar het imago van ingedutte slaapstad en leidt hij de wandelaar langs vermakelijke kunstwerken, bijzondere tiny houses en zelfgebouwde ecologische woningen en vertelt hij over de geschiedenis van de polder waar het ook in de omliggende natuur prachtig wandelen is.
Op iedere hoek van deze nieuwe stad wacht de wandelaar weer een nieuwe verrassing: een nieuw kasteel dat nu al een ruïne is, experimentele woonboten, gloednieuwe ouderwetse pakhuizen en bijzondere moderne architectuur. En onderweg wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Iedere route voorziet wel in een leuke, hippe horeca-gelegenheid of een fijne zorgboerderij waar de wandelaar even bij kan komen van alle indrukken. Deze gids is voor de toerist een geweldige manier deze stad in al zijn geledingen te leren kennen en voor de mensen die er al wonen een feest der herkenning vol verrassingen …

Gidsen meerdaagse wandelroutes:

Verder in Flevoland